offnews.bgфото: nha.bgРекторът на Националната художествена академия проф. Николай Драчев е подал

...
offnews.bgфото: nha.bgРекторът на Националната художествена академия проф. Николай Драчев е подал
Коментари Харесай

Ректорът на Художествената академия подаде оставка

offnews.bg

фото: nha.bg

Ректорът на Националната художествена академия проф. Николай Драчев е подал оставка на днешното съвещание на Академичния съвет, на който трябваше да изясни къде са изчезнали стотици хиляди от парите за заплати на преподаватели и чиновници, както и за какво са отклонени суми от перото за студентски стипендии.

Заседанието не беше намерено за медиите. За станалото на него заяви БНР, след което пиарът на висшето учебно заведение Диди Спасова удостовери информацията.

Нов ректор ще бъде определен на 15 януари, за когато е планувано Общо заседание на Академията. Дотогава длъжността ще извършва зам.-ректорът по образователната част доцент доктор Бойка Доневска.

Кризата породи неизплащането на заплатите на преподаватели и чиновници за ноември, които е трябвало да бъдат преведени на 26-и същия месец. Спешна инспекция на МОН сподели, че пари от перата за заплати и стипендии са отклонени за финансови разноски. Синдикати подозират, че с тях е плащано по контракти за построяването на новия образователен корпус на НХА, който е съвсем подготвен. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР